tiistai 17. toukokuuta 2016

Leivinuunin maalaus

Monsteri, möykky jne. Kaikilla tällisilla nimitin keittiötä dominoivaa tummaa isoa möhkälettä. Tarpeellinen ja hyvin lämmittävä, mutta omasta mielestäni synkkä ja väärän värinen.


Olin jo aikaisemmin maalannut olohuoneen puolelle tulevaa muurin toista puolta ja se valosti olohuonetta todella paljon. Mummonmökki kun ei kooltaan kovin suuri ole.
Niinpä sitten eteisen remontin alkaessa tuli puheeksi takan maalaus. Oikeastaan koko remontti lähti liikkeelle siitä kattilatelineestä :D Eteinen muuttui kovasti, mutta siitä omassa postauksessa erikseen.

Homma lähti liikkeelle takan pintapuhdistuksesta. Sen jälkeen teippausta katon rajaan, muualle ei oikeastaan tarvinnutkaan. Väriksi valikoitui tietenkin sama, kuin olohuoneen puolella, joka on tuollainen harmahtava. Saumat tulivat valkoisella.

Aloitin telalla telaamaan pintaa suhteellisen ronskisti. En välittänyt jos maali tuhri saumavälejä, sillä ne olivat entuudeltaan tumman ruskeat.
Kun ensimmäinen kerros oli telattu, oli yläpuoli jo kuivunut, joten pystyin aloittamaan uudestaan.
Toinen kerros näytti hyvältä ja siihen se jäikin.
Aloitin saumojen maalailun seuraavaksi. Siinä toimi hyvin pieni pyöreä pensseli, joka sopi rakoihin hyvin.
Tämäkin homma kahdesti.
Tässä vaiheessa oli mennyt suunnilleen 12h ,pelkkää maalaamista.

Uunin alaosa tuli maalailtua myöhemmin. Takkaa korjailtiin ja osa tiileistä vaihdettiin. Kun nämä oli tehty ja kuivunut, sain maalattua loppuun saakka.
Irroitettiin kipinälevy lattiasta, hioin sen puhtaaksi vanhasta punaisesta maalista. Maalasin samalla harmaalla ja lakkasin kolmeen otteeseen. uudet naulat ja takaisin kiinni. Siltä osin remontti oli valmis.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Voisin itsekkin toteuttaa leivinuuniini. Onko sinulla harmaaseen väriin koodia?

    VastaaPoista
  2. Hei,kiitos paljon :)
    Harmaa sävy oli tikkurila k498 valkama.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista <3