torstai 12. toukokuuta 2016

Valkoinen lavapöytä

Ihanat, monikäyttöiset ja monesta paikkaa löydettävät kuormalavat. Pihaltamme löytyy isompia sekä näitä pienempiä lavoja eri käyttötarkoituksiin.

Olin haaveillut olohuoneeseen valkoista pöytää. Valkoista siksi, että sopii kodin nykyisiin väreihin ja muutenkin väri on sisustuksessa noussut hyvinkin mieleiseksi.
Miettiessä minkälaista pöytää oli kriteereinä, että se on tehtävä itse ja sen pitää olla käytännöllinen. Saisi olla monikäyttöinen. Kaunis, mutta samalla jokseenkin ronski.


Suunnittelusta työhön. Valitsin pienemmät lavat, jotka kooltaan ovat 60x80 cm.
Pöydän tulisi käydä myös syömiseen, joten kovin matalaksi sitä en halunnut. Kolme lavaa pyörien kanssa oli sopivan korkea.

Teko alkoi hiomisella. Hioin koneella 60 paperilla ronskin puoleisesti lavat päältä ja alta. Tarkoitus oli saada isoimmat tikut ja karheus pois, mutta ei tehdä täysin sileää jälkeä.
Päällimmäisestä lavasta irroitettiin laudat ja lyötiin kaksi uutta lautaa pitkittäin reunoihin. Sahattiin 8 kpl 60 cm lautaa, jotka naulattiin lautoihin kiinni.


Tämän jälkeen maalasin yksitellen lavat alta sekä päältä perus maalarin valkoisella remonttimaalilla. Päällimäisen ns.pöytälevyn lakkasin viisi kertaa sävytetyllä lakalla joka ei ala kellertämään.
Lavat ruuvattiin yhteen alakautta sopivilla ruuveilla, jolloin niistä ei jäänyt jälkiä näkyviin. Halusin vain vanhat naulat näkyviin, joten niille ei tehty mitään.

Pöytä ympäri ja alle kiinnitettiin neljä läpinäkyvää rullaa.
Pöydässä on kaksi tasoa, johon mahtuu esimerkiksi lehtiä. Raot ovat sopivat myös vaikkapa viinipulloille.
Vaikkakin on hiema raskas painoltaan, on pöytää erittäin helppo liikuttaa pyörien ansiosta. Puhdistaminen on erittäin helppoa lakkapinnan vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista <3