perjantai 10. marraskuuta 2017

Jotakin muuta kuin liitutaulua

Mitäpä muuta saa aikaseksi voimapaperista, kattokoukuista ja harjanvarresta kuin hyvän idean :)




Olin kaipaillut seinälle jotakin liitutaulun tapaista. Olin jo vähällä luovuttaa ja hakea liitutaulumaalia kun mieleen ei tullut minkäänlaista muuta vaihtoehtoa. Kunnes yksi aamu sai idea taas tuulta siipien alle ja lamppu syttyi!

Idea kun oli helppo toteuttaa, eikä tarvikkeetkaan olisi kalliita.
Niin alkoi voimapaperin metsästys.
Ja kyllähän sitä olisi löytynytkin, kaikissa muissa mitoissa paitsi siinä 57 cm jota havittelin.
Ei auttanut kuin tilata, ja luvattiinkin, että rulla tulisi nopeasti keskusvarastolta liikkeeseen.

Ja tulihan se, seuraavana päivänä. Kuinka mukavaa naisena asioida ns.miesten kaupoissa kun palvelu on niin hyvää. Eipä tarvinnut rullia kannella autoon edes itse :D  on se välillä mukavaa.

No mutta, sen jälkeen alkoi koukkujen metsästys. Olin alunperin suunnitellut laittavani silmukka koukut, jotta varsi pysyisi paikallaan helposti prikkojen avulla. Eipä löytynyt oikean kokoisia, joten hieman muutin suunnitelmaa ja otin koukut. Jotka muuten sopivat aivan yhtä hyvin, sillä puuvarsi ei mahdu koukun yli vaan yhtälailla on pujotettava läpi kuin silmukastakin. Otin isot prikat, jotka tulisivat vielä varren päihin estämään sivuttais liikettä.


Mittasin ja sahasin varren sopivaan mittaan huomioiden pienen liikkumatilan sekä koukun ja prikkojen viemän tilan. Tämän jälkeen koukkujen ruuvaus seinään ja tsekkaus vatupassilla suoruus.

Sen jälkeen puuvarren molempiin päihin poraus ruuveja varten, jotteivat halkea.
Rullan asennus paikoilleen oli suhteellisen helppoa vaikka rulla olikin aika painava ja halusin sen korkealle. Ensin tanko rullan sisälle ja puoli kerrallaan ujutus koukkuihin. Tämän jälkeen vielä prikat ja ruuvit paikoilleen päihin.
Tällä hetkellä paperin alaosa roikkuu vapaana, mutta siihen voisi tehdä puun tai raudan, joka myös helpottaisi paperin repäisyä. Ehkä tämäkin pian tulee tehtyä..

Eipä muuta kuin söpöilemään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista <3